L'atenció a infants i famílies en context de crisi centra les II Jornades Internacionals EDAI

Es tracta d'unes jornades multidisciplinars que enguany reuniran 36 ponents de diferents països del 26 al 28 de maig


El Cosmocaixa de Barcelona acollirà entre el 26 i el 28 de maig les segones Jornades Internacionals EDAI 2016. Es tracta d'un esdeveniment que reunirà 36 ponents de diferents països i es focalitzen en l'optimització dels recursos en l'atenció als infants i famílies dins un context de crisi.

Segons la presidenta d'EDAI, Leticia Asenjo, «en el tercer sector s'organitzen pocs esdeveniments internacionals, no estem acostumats a portar gent de fora», i considera que «són essencials per conèixer noves maneres de treballar, i així enriquir-nos». Per a fer-ho, «ens hem emmirallat en el format dels congressos europeus», assenyala Asenjo, i preveu que enguany sigui tot un èxit.

Són jornades transversals en què es treballaran quatre disciplines diferents (salut mental, logopèdia, fisioteràpia i desenvolupament) des de tres punts de vista: pràctica clínica, investigació i qualitat dels serveis. «Estem en un moment de crisi econòmica i amb menys recursos, però això no pot ser una excusa per no seguir pensant amb una millora de la qualitat», assegura la presidenta de l'entitat.

El compromís d'EDAI amb la innovació clínica i amb l'experiència, la formació i la investigació es tradueix, enguany, amb la convocatòria del primer certamen 'EDAI Research & Development Awards', uns premis que volen reconèixer els millors propostes en investigació i desenvolupament en format póster. El primer premiat rebrà una dotació econòmica de 300€ i el segon, de 150€.

Ara per ara ja hi ha més del 90% de l'aforament registrat i està limitat a 310 persones. Es poden fer les inscripcions online fins el 18 de maig i hi ha dues tarifes: l'estàndard (195€) i la reduïda per estudiants, grups i convenis (145€).

Col·laboració dels col·legis professionals

Les Jornades Internacionals EDAI 2016 tenen el suport del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el Col·legi de Logopedes de Catalunya i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, que en aquesta ocasió patrocinaran l'esdeveniment. Per aquest motiu, Mireia Sala, degana del CLC, Manel Domingo, degà del CFC, i Guillermo Mattioli, president de la Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia del COPC dirigiran la conferència inaugural amb 'La importància del treball multidisciplinari'.

10 anys de l'entitat

Prevenció, cura, benestar. Amb aquests objectius ja fa 10 anys que va néixer EDAI. El principal objectiu, vigent una dècada després, és donar resposta als infants i famílies, sobretot els més vulnerables i els més desfavorits.

EDAI és una entitat que durant una dècada s'ha centrat bàsicament en l'atenció clínica, la formació i la recerca. Un triangle que l'associació considera que ha d'anar generant coneixement i innovació perquè les intervencions puguin ser òptimes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article